כל זוג, חווה מידי פעם וויכוחים על נושאים טעונים, בהם כל אחד דבק בעמדתו ומתקשה לשנותה. בעצה זו אנסה לענות על השאלה – מי צודק?!
שלום לכם.
בקרב זוגות רבים רווחת התופעה, בה ישנו נושא מסוים, שעליו נוצרים וויכוחים חוזרים ונשנים. בדרך כלל, הויכוחים מתאפיינים בכך שכל אחד מן הצדדים מנסה להוכיח את צדקתו הבלעדית. כאשר הויכוח הוא על עניינים בעלי ערך, הוא רק מתעצם, משום שכל צד חש שהוא נלחם למען ערך נעלה, ולכן קשה לו מאוד לוותר על עמדתו.
ומהי האמת?
האמת היא שכמעט תמיד אין רק צד אחד שצודק, אלא הצדק נמצא בחיבור שבין שתי הדעות.
זהו העיקרון שלימד אותנו הרמב”ם – ‘שביל הזהב’ עובר בין שני הערכים המנוגדים. לדוגמא: לא טוב להיות קמצן, אבל גם פזרנות יתר אינה תכונה מושלמת – שילוב הטוב שבפזרנות, עם האיזון שבנטייה המסוימת לשמירת הממון, יביא את מידת הנדיבות, שהיא הרצויה.
לדוגמא: אישה שסבורה שצריך להציב גבולות ברורים לילדים, ואילו בעלה רך יותר.
והאמת – גבולות הם דבר חשוב והכרחי בחינוך הילדים, אולם לעתים נדרשת גמישות מסויימת.
החינוך ייבנה בתפארתו דווקא אם תצליחו לשוחח ביניכם מתוך הקשבה אמיתית, כאשר כל אחד מכם ישתדל ללמוד את נקודת המבט של זולתו.
הדבר דורש היפוך של ההרגל. בדרך כלל אנחנו נוהגים לזהות את נקודות הטעות בדברי מי שמתווכח איתנו, ואילו הקשבה אמיתית דורשת לזהות דווקא את נקודות האמת בדבריו. אם תצליחו לעשות כך, יש סיכוי טוב שתגיעו להסכמה עקרונית,כאשר הויכוח יהיה בדברים דקים.
גיבוש עמדה, המשלבת את שתי העמדות, תהיה בדרך כלל שלימה יותר,וגם תתקבל בצורה טובה יותר אצל הילדים, משום ששניכם תגבו אחד את השני.
עקרון זה נכון לא רק לגבי חינוך, אלא בכל ויכוח המתעורר בבית -היכולת שלנו לעצור ולחשוב מה נכון בכל אחד מהצדדים, ולבנות עמדה שלישית, שמשולבת משתי הדעות, הופכת את התקשורת הזוגית לכלי רב עוצמה, שמבטא חיבור אמיתי בין בני הזוג.
בכתבות הבאות אשתדל, בלי נדר, לתת מספר כלים, כיצד ניתן לעשות שיחה כזו, בצורה יעילה ואפקטיבית.
>> לחץ כאן להרשמה לרשימת התפוצה, וקבלת תכנים חינמיים לתיבת המייל <<