הפעם אמשיך במתן עצות נוספות לרענון הקשר הזוגי.
בס”ד
בשבוע שעבר דיברתי על חשיבות ההשקעה הרצופה בקשר הזוגי. הזהרתי מפני הנטייה לתפוס את הזוגיות שלאחר הנישואים, כדבר מובן מאליו, ולחדול מההשקעה בקשר.
השבוע אני רוצה להמשיך ולתת עצות מעשיות כיצד לרענן את הקשר.
גם כאן, אני רוצה ללמוד מהזוגות לפני נישואיהם. זוגות אלה דואגים לכך שהפגישות ביניהם יהיו מתוך אווירה נעימה, ומרבים ‘לצאת יחד’.
לאחר הנישואים, אנחנו שוקעים בשגרת החיים, ומאבדים את המקום המיוחד הזה, של הכיף המשותף. יש לזה צד אמיתי, משום שהקשר קיבל עכשיו עומק גדול יותר, והעיסוקים של בני הזוג הם מלאי אחריות ותוכן, אבל, מצד שני, חשוב מאוד לשמר גם בתוך חיי השגרה את המקום ל’כיפים’ המשותפים האלה.
לכן, אני מציע לקבוע, לפחות פעם בחודש, לעשות משהו כיף יחד. זה יכול להיות ארוחת ערב משותפת בבית, יציאה לבית קפה, טיול משותף, או כל דבר אחר שאתם נהנים לעשות ביחד.
על מנת שתדעו זה על זו, מה כיף לכל אחד מכם לעשות, אני מציע לשבת יחד ולעשות רשימה של ‘כיופים’ משותפים. רשימה כזו, תאפשר לכם גם להפתיע זה את זו, מידי פעם, עם הפעילויות שאתם יודעים שבן הזוג אוהב.
אחד הדברים שהפתיעו אותי כאשר התחלתי לעסוק בטיפול זוגי, היה העובדה שבלא מעט מקרים אנשים מפתיעים זה את זו, בדברים שלמעשה בן הזוג ‘המופתע’, אינו אוהב, ולפעמים ממש סובל מהם. לכן, חשוב מאוד להכיר את הדברים הללו.
ייתרון נוסף – עצם הפעילות של רשימת ה’כיופים’, מזמנת לכם ערב משותף עם חוויה מאוד מיוחדת של התכווננות זה כלפי זו.
השקעה קבועה כזו, תיצור רעננות מתמדת, ותאפשר לכם לחוש שוב ושוב את החוויה המדהימה של ההתאהבות הראשונית. אין לי ספק שזוגות שייאפשרו לעצמם את הזמן הזה, לפחות פעם בחודש, ייגלו טעם חדש בשהות יחד.
על מנת לאפשר זאת, חשוב מאוד ששניכם תהנו מהפעילות המשותפת, ולכן הרשימה שהגדרנו קודם חשובה כל כך. אם אחד מבני הזוג מפנה את זמנו באופן מאולץ, ולמעשה אינו נהנה כלל, הפעילות לא תשיג את מטרתה.
כמובן, כאשר אני מזהיר מפני פינוי הזמן באופן מאולץ, איני מדבר על עצם פינוי הזמן שלרבים הוא קשה בפני עצמו, אלא כוונתי לכך שכאשר כבר עשיתם שניכם את המאמץ להתנתק משגרת היום-יום, סוג הפעילות גורמת לכם בסופו של דבר הנאה, כך שבסופו של דבר תחושו שהיה שווה לעשות את המאמץ ולפנות את עצמכם לכך.