השבוע נדבר על כוחם של החיוך והמילה הטובה.
שלום לכולם.
בשבועות הקודמים דיברנו על הצורך ברענון הקשר הזוגי, ונתנו מספר עצות מעשיות כיצד לעשות זאת.
נקודה משמעותית נוספת, היא האווירה הכללית, עליה שומרים בבית. קשה לתאר עד כמה תשומת הלב שלנו לאווירת הבית, יכולה להשפיע על הקשר הזוגי, ועל ההתפתחות הבריאה והתקינה של הילדים.
חז”ל הגדישו זאת, כאשר עסקו בכוחם של החיוך והמילה הטובה.
לגבי החיוך נכתב: “אמר רבי יוחנן, טוב המלבין שיניים לחבירו, יותר ממשקהו חלב”, כלומר, אדם שמחייך לחבירו, מעניק לו בכך תחושת סיפוק ושמחה, שהיא במקרים רבים, צורך גדול יותר ממזון.
בדומה לכך, אמר רבי יצחק: “כל הנותן פרוטה לעני מתברך בשש ברכות, והמפייסו בדברים מתברך ביא’ ברכות”. כלומר, אדם שנותן צדקה לעני, ומסייע לו בצרכיו הגשמיים, עושה בכך מעשה חשוב מאוד, ומתברך בברכות רבות. אבל, הנביא ישעיה, כאשר הוא מדבר על המסביר פנים לעני, ונותן לו ברצון, מתייחס לסוג אחר של שובע – שובע נפשי, ולכן הוא מוסיף ברכות רבות על ראשו של האדם הפונה כך לעני.
כל אחד מאיתנו יכול לדמיין כיצד היו נראים חייו אילו כל צרכיו הפיזיים היו מסופקים, אבל האנשים סביבו היו חסרי סבלנות וכעוסים כלפיו, ולעומת זאת, קל לחוש את הסיפוק והשמחה שבחיים לצד אנשים שמסבירים לנו פנים ומשדרים לנו אהבה.
לכן, חשוב מאוד לדאוג לכך שרובה של התקשורת בין בני הזוג, תהיה מתוך אהבה והסברת פנים.
המחקר מדבר על כך שזוגות שאצלם היחס בין הביקורת, לבין ביטויי ההערכה, הוא 1:5 (לטובת ההערכה כמובן), חווים זוגיות טובה ומאושרת. אני חושב שהדבר מחזק את מה שניתן ללמוד במקומות רבים במקורותינו, על חשיבות העין הטובה.
לפני שנכנסים הביתה, כדאי לזכור זאת, ולחשוב על כמה מילים טובות שאפשר לומר לבן או בת הזוג. גם אם מדובר במילים שכבר חזרו על עצמן פעמים רבות, יש להן עדיין את הכח הממלא, והן יוצרות רעננות ואושר בחיים המשותפים.
בית כזה, מקרין גם על הילדים, והם גדלים מלאי בטחון ושלווה.