חזון ההורות – איך מכיילים את מצפן החינוך?

למה חשוב להגדיר חזון להורות?

כהורים אנחנו משקיעים הרבה מאוד באיכות החינוך שאנחנו נותנים לילדינו, אבל, כמו בכל דבר חשוב אחר, גם כאן השיגרה עלולה להוות אוייב מסוכן. מבלי שנשים לב לכך, אנחנו נוטים לשקוע בשיגרה ולשכוח לכוון את ההורות שלנו למקום בו היינו רוצים שתהיה.

לכן, חשוב מאוד לכייל מידי פעם את המצפן שמכוון את ההורות שלנו, ועל מנת לעשות זאת חשוב מאוד שיהיה לנו חזון מגובש וכתוב, שנוכל לחזור אליו מידי פעם ולבדוק את עצמנו לאורו.

 

החזון צריך לכלול את הערכים המרכזיים שלכם, ואת המטרות שאתם מציבים לעצמכם בתחום חינוך הילדים. חשוב לרדת לפרטים הקטנים – איזו אווירה אתם רוצים בבית? על אלו ערכים אתם רוצים לחנך? מהם סדרי העדיפויות שלכם? איפה נמצא חינוך הילדים בתוך סדרי העדיפויות האלה?

חשוב שהחזון יהיה כתוב, כי מכאן ואילך, אני מציע שבכל פרק זמן מסויים, שמומלץ שלא יהיה גדול מחודשיים, תשבו ותבדקו את עצמכם לאור החזון. אם תקפידו לעשות זאת בעקביות, תגלו שבכל פעם אתם מוצאים דברים נוספים שחשוב לקדם, כך שההורות שלכם תמשיך ללכת בכיוון הרצוי. יש להניח שתגלו שאתם נדרשים להגדיר שוב ושוב את סדרי העדיפויות, על מנת שהחתירה להגשמת מטרה חשובה אחת לא תפגע במטרה חשובה יותר.

דוגמא לעבודה עם חזון

אדגים זאת על מנת שהדברים יהיו ברורים יותר:

אם קבעתם בחזון שהגדרתם לעצמכם, שאתם רוצים בית עם אווירה נעימה ואוהבת, אבל מצד שני, יש לכם שאיפות גבוהות ביחס להישגים של הילדים, ייתכן מאוד שכאשר תשבו להתבונן בחזון, תגלו שהשאיפות הללו גורמות לכם לייצר מתח קבוע, ולפגוע פגיעה משמעותית באווירת הבית, כך שהיא נעשית רחוקה מאוד ממה שחלמתם עליו.

אם תגלו שאכן זה כך, לא בהכרח תצרכו למתן את השאיפות, שייתכן שהן טובות וחשובות, אבל זה בהחלט יחייב אתכם להגדיר מחדש את סדרי העדיפויות, ולחשוב איך אפשר להשיג את שתי המטרות, מבלי שאחת תפגע בשניה. לדוגמא: תוכלו לחפש דרכים נעימות יותר לקדם את המוטיבציה של הילדים.

הזדמנות חשובה נוספת לעצור ולהתבונן בחזון, היא במצבים בהם אנחנו נדרשים להחליט החלטות חשובות בנוגע לחינוך הילדים.

גם כאן, ההתבוננות בחזון, תסייע לנו לעשות בחירות נכונות, שתואמות את המצפן שהצבנו לעצמנו ואת סדרי העדיפויות בהם בחרנו.

אז קבעו לעצמכם זמן נח, ושבו עם עצמכם להגדיר את החזון. במרבית המקרים תגלו שביחד עם הערך העצום שתרוויחו ביחס לחינוך הילדים, תגלו שזו גם פעילות זוגית מהנה ומקרבת, משום שאתם מחברים את הקשר ביניכם למטרות חשובות ובעלות משמעות, ובכך מחזקים אותו מאוד.

סמכות הורית ללא כעס

כתבות נוספות בנושא הורות:

הורות – איך לעודד את הילד לבצע שינוי

הורות – איך להתמודד עם התנגדות של הילד?

בלוג חינוך והורות

הקורסים שלנו

הפרטים התקבלו בהצלחה!
ניצור איתך קשר בהקדם

× ווטסאפ
דילוג לתוכן